Pilaf cu cocos si jumari de pasare in vas de lut

de ANCA in Pui, 30 Noi 2009 | 7677 vizualizari

 

Cei care tin diete sa nu se uite:)) gurmanzii, ca noi, au liber!:))

 

INGREDIENTE

  • carne de pasare(cocos)
  • 2 linguri jumari de pasare
  • 2 cani cu orez
  • ciuperci
  • un morcov
  • o ceapa mare
  • un ardei gras
  • 150 ml suc de rosii
  • cimbru
  • patrunjel 
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf cu cocos si jumari de pasare in vas de lut:

Cocosul taiat bucati l-am pus la fiert cam 45 minute, fiind pasare de la tara e ceva mai tare si se fierbe mai mult.

Legumele tocate marunt, se calesc usor in 2 linguri ulei masline, intr-o tigaie teflonata, adaugandu-se cimbrul. Dupa cateva minute, am pus si orezul spalat, o cutie cu ciuperci, am adaugat putina zeama de la carnea fiarta si am lasat la foc mic 5 minute.

Apoi se aseaza in vasul de lut orezul cu legumele, carnea, se pun jumarile(noi le pastram in untura de pasare, in borcan, la frigider), se sareaza si condimenteaza dupa gust. Am amestecat bine toata compozitia, apoi am adaugat sucul de rosii si zeama de la carne, cat sa acopere mancarea si am pus vasul la cuptor la 200 grade, pana s-a facut orezul. Cand acesta incepe se se umfle si ramane fara zeama, se mai completeaza cu supa de carne cate putin, pentru a nu se usca orezul.

Se presara de-asupra patrunjel tocat, si se alatura muraturi sau salata verde, dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf cu cocos si jumari de pasare in vas de lut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Miha 1

16.12.2009, 23:02

Ancule, si tu pleci la plaja?

ANCA 1

16.12.2009, 23:28

Gaby, mersi..Miha, eu sunt fan declarat soare/mare/plaja..cu iarna nu ma prea impac, asa ca-s nostalgica pana vine caldura!

Nicolae 1

21.12.2009, 10:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si mascarpone

de oanapl 7

ieri la 20:30

Plăcintă cu ricotta si mascarpone

ieri la 19:39

 Tartă răsturnată cu mere și alune

ieri la 19:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor cu cartofi noi,ceapa verde si dovlecei